Lørdag og søndag.

08.08.2018

LØRDAGEN kom, med opphold og litt sol. Det tegnet til å bli en varm dag. Jeg planla derfor å reise inn i Ljøtelende igjen, for å legge spor og å gå tur.

Før vi reiste, plukket jeg litt rips som svigermor skulle få av meg. Jeg pakket oss ut i bilen, og reiste. Da jeg var hos svigermor, kom det et kraftig regnvær. Jeg begynte å tvile på om det skulle bli tur og spor, men jeg kjørte videre i håp om at regnværet skulle gi seg. Det gjorde det heldigvis, og jeg kunne fortsette som planlagt.

Jeg startet med å legge tre spor. Et lite et til Mia, med en vinkel i og pølsbiter i sporslutt, et lengre et til Fanterampen og et til Pia, med tre leker i.

Deretter ble det en tur på Fant og Ebbie først, deretter gikk Mia og Pia en tur. Sporet fikk vel ligge ca 40 minutter, vil jeg tro, før Fant startet å gå.

Fant er veldig flink og det er sjelden at han går feil. Nå når han er eldre, går han heller ikke så innmari fort. Han mista sporet en gang, men gikk bare en liten runde og så var han på sporet igjen.

Mia var nr. 2 som skulle gå. Hun gikk forsiktig og stoppet opp noen ganger, men jeg bare så på sporet og ventet henne ut. Et par ganger fortsatte hun av seg selv, mens jeg en gang måtte ta et skritt frem for komme i gang igjen. Hun fant fint frem til sporslutt av seg selv. Det smakte himmelsk med pølsebiter som belønning.

Pia fikk et passe langt spor, med tre leker i sporet. Hun trenger litt motivasjon for å gå, og å leke synes hun er kjempemorsomt. Jeg hadde lagt pølsebiter i sporslutt til henne, også. Pia gikk velig bra, ganske spornøye og hun fant alle tre lekene. Jeg måtte oppmuntre henne til å apportere den første leika. Etter det, apporterte hun de andre to uten problemer. VI lekte masse med hver leike og hun var lett å sette på sporet igjen, etter lek.

Det ble en kjempefin lørdag. Jeg var sliten etter all trening og tur og det var hundene, også. Jeg tok dessverre ingen bilder, for jeg hadde glemt igjen mobilen i bilen.

SØNDAG: det ble en tur på hundene denne dagen, også. Ebbie og Mia gikk først en tur sammen. Da møtte vi på et reinsdyr. Det dukka plutselig opp ca 20 meter foran oss. Du kan tro at vi kvakk til, alle sammen. Etter det snudde jeg og gikk en annen vei. Der lå det plutselig en flokk med sauer foran oss, og jeg snudde igjen og gikk en annen retning. Der møtte vi på andemor med andeflokken sin, men det var jo bare trivelig, da.

Fant og Pia gikk en tur etterpå. Da var det ingen dyr å se og turen forløp stille og rolig.

Søndag kveld kom Andreas til Låplassen og Mia ble henrykt da hun så han. Gleden var absolutt gjensidig, så det ut til <3

- Hilde 🍒