Tirsdag, onsdag og torsdag :-))

14.09.2018

Tirsdagen startet litt rolig på Solbu. Vi reiste og hentet Mia på formiddagen for nå skal hun være sammen med oss noen dager. Andreas jobber på REMA på Nes og da kan det være greit å få litt hundepass når han er der. 

Tirsdag kveld holdt jeg første valpe/unghundkurs-kveld for gruppe to denne høsten, på Låplassen. Det er fem hunder som går på dette kurset, to valper på ca 4 mnd og tre hunder som er ett år - 2,5 år gamle. Ingen av dem har deltatt på kurs før. Det blir veldig fint å følge dem de neste kurskveldene. Etter kurset reiste vi opp til Solbu igjen. 

Onsdag gikk vi tur i Ljøtelende før vi nok en gang reiste til Låplassen. 

Det var valpe/unghundkurs som sto på planen. Her er det rigget til med stoler og bord, så nå kan kursdeltagerne bare komme. Det er virkelig flott å kunne holde kurs på Låplassen :-)

Torsdag gikk vi tur i Ljøtelende og så fikk Pia og Mia hvert sitt spor. Ebbie er dårlig til beins og jeg ville ikke belaste henne med mere gåing enn nødvendig.

Mens sporene fikk sette seg lit, gikk vi en halvtimes tur ned mot Tunhovdfjorden. Det er viktig å snuse på samme flekk ;-)

Det er flott sporterreng i Ljøtelende.

Her henger det blå merkebånd i Mia sitt spor. 

Sporslutt til Mia, med mange godbiter i. Det dumme var jo, at det krydde av maur i godbitene da Mia kom og skulle få belønning for et kjempefint gjennomført spor. Da var det bare å føyse dem vekk og la Mia kaste seg over godsakene.

Det jeg må tenke på neste gang jeg skal gå spor med Mia, er at hun må holdes igjen og at hun ikke må gjøre så store utslag. Hun går veldig fort i sporet og da kan det lett bli litt unøyaktig. Nå har hun gått fire spor og hun har virkelig skjønt hva det å gå spor, går ut på. 

I Pia sitt spor, la jeg to leker som hun glatt fant. For Pia er det viktig å ha forventning til lek og moro i sporet, for da blir hun mere motivert for å gå. Hun fikk mange godbiter i sporslutt, også.

Torsdag kveld holdt jeg siste kurskveld i spor. Det har vært tre kjempeflotte torsdagskvelder, med 5 flotte ekvipasjer som har deltatt. Det har vært utrolig flott å se fremgangen til alle deltagerne og jeg har hatt mange "gåsehud-opplevelser". Vi har ledd og kost oss gjennom kveldene, men også jobbet veldig bra. 

Jeg håper at alle fortsetter med å gå spor med hundene sine, for det er en utrolig flott hundesport drive med. Samarbeid, kontakt, iver og glede. Det er noen stikkord som jeg vil beskrive sporten med.